Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 21 juni 2017

Regels ruimen. Klinkt goed, maar hoe dan?

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Regels ruimen. Klinkt goed, maar hoe dan?

In Operatie Regels Ruimen gingen zes scholen de strijd aan met regeldruk. De lessen van deze scholen zijn verzameld in een toolkit. Deze toolkit bestaat uit drie stappen en bevat per stap een video, tips en instructiekaarten. Benieuwd of het ook iets is voor jouw school? Op leraar.nl vind je de toolkit om zelf mee aan de slag te gaan. 

Minder focus op toetsen en eindoordelen, meer nadruk op tussentijds kijken waar de leerling staat. Formatief evalueren wordt door docenten Mayke, Leonie, Tim, Charlotte, Bart en Suzanne gebruikt om de leerling maatwerk te bieden, én het werk bevredigender te maken. 

En hoe verging het de examenleerlingen van Meester Yasin, die we eerder volgden in hun voorbereidingen? Bekijk hier zijn vlog.   
    
Leraar.nl biedt actualiteiten, nieuws en achtergrondverhalen, gericht op jou – leraar of lerarenopleider. Op Leraar.nl kun je met je persoonlijke profiel direct reageren op artikelen, stellingen en blogs en vlogs van andere leraren. En je kunt ze natuurlijk ook zelf posten.

Meester Yasin belt: geslaagd of gezakt?
Hoe zijn Daisy, Kelly, Miki, Igoné, Justin en Fabian hun vmbo-examens doorgekomen? 'Je moet niet huilen, je moet lachen.' 
Kijk mee
Operatie Regels Ruimen - alles in een
Hier vind je de toolkit met een helder stappenplan om zelf aan de slag te gaan, plus de ervaringen van zes deelnemende scholen. 
Klik hier
Formatief evalueren - zij doen het al
Steeds meer leraren werken met formatief evalueren. 'Je wilt dat ze over een week en daarna ook nog weten wat ze geleerd hebben.' 
Lees verder
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Meedoen? Ga naar de site en maak een profiel aan. Heb je al een profiel? Log dan in en schrijf een blog, maak een vlog, start een discussie en ga in gesprek met vakgenoten!
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands