Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 12 juni 2017

PO Raad: Koopt u binnenkort ICT in? Gebruik het PDCA-stappenplan.

Koopt u binnenkort ICT in? Gebruik het PDCA-stappenplan.
Het inkopen van ICT is voor de meeste schoolbesturen best een opgave. Er is vaak veel geld mee gemoeid en het vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Om besturen te ondersteunen bij het inkoopproces, hebben Kennisnet, de PO-Raad en VO-Raad nu een speciale brochure ontwikkeld: 'Slim ict inkopen...
Lees verder

Scholen zoeken steeds vaker invallers via uitzendbureaus
Door het lerarentekort hebben schoolbesturen in steeds meer delen van het land moeite om goede en gekwalificeerde invallers te vinden. Scholen zien zichzelf hierdoor steeds vaker genoodzaakt om dure uitzendbureaus in te schakelen voor de vervanging van leraren. Dat meldt dagblad Trouw vandaag.
Lees verder

Eerste ervaringen nieuw inspectietoezicht positief
Scholen en hun besturen die hebben proefgedraaid met het nieuwe inspectietoezicht, zijn hierover positief. Dat blijkt uit een eerste voortgangsrapportage. Wel waken PO-Raad en de Inspectie van het Onderwijs ervoor dat de bureaucratie en daarmee de werkdruk door de nieuwe manier van werken, toeneemt.
Lees verder