Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 30 juni 2017

Inspirerend onderwijsevenement | Save the date!

Save the date!

Bekend restaurant, nieuwe kaart

 
Het is feest bij Marant in Elst! Ons vertrouwde restaurant heeft een nieuwe kaart. Nouja, ons spreekwoordelijke restaurant en spreekwoordelijke kaart dan. Wat we eigenlijk willen zeggen: Marant doet meer dan ooit tevoren op onderwijsgebied. En dat gaan we vieren!

Wij willen je graag laten proeven van wat wij allemaal te bieden hebben. Daarom organiseert Marant op woensdag 13 september een Proeverij: een inspirerend onderwijsevenement voor leerkrachten, leraren, schoolleiders, schoolbesturen, gemeenteambtenaren, kinderen, hun ouders en andere relaties. Je kunt gratis deelnemen aan praktische workshops, korte lezingen en interessante demonstraties van de nieuwste ontwikkelingen op onderwijsgebied. Ook aan de kinderen is gedacht: zij hoeven zich geen moment te vervelen!

Eind augustus volgt de officiële uitnodiging en een uitgebreider programma, maar zet de datum alvast in je agenda! Aanmelden kan hier.
 

Wie, wat, waar?

Woensdag 13 september van 15.30 uur tot 19.30 uur bij Marant (Nieuwe Aamsestraat 84A, Elst). Het programma start om 16.00 uur. Als je dat niet kunt redden, mag je uiteraard ook later binnenkomen.


Wij zorgen voor lekkere hapjes en drankjes!

Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

 
Wat staat er op het menu?
 
We organiseren veel verschillende workshops en lezingen. Een kleine greep uit het aanbod:
 
workshop

Drukke boel!

Geschikt voor leerkrachten, docenten en ouders

Het is niet altijd even gemakkelijk om op te groeien. Sommige kinderen en jongeren doorlopen fluitend de basis- en middelbare school, terwijl anderen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om informatie te onthouden, zich goed uit te drukken of om zelfstandig taken af te ronden. Hoe kun je kinderen en jongeren met leer- en gedragsproblemen het beste ondersteunen? Je hoort het in deze workshop.

 
workshop

De smaak van Leiderschap

Geschikt voor leerkrachten, docenten, schoolleiders en bestuurders

Als je jouw organisatie als een keuken ziet, wat voor soort maaltijden worden daar dan bereid? Standaard, eenvoudig en eerlijk? Uit grootmoeders kookboek; goed en voedzaam? Fusion; elke dag anders? En als je jezelf voorstelt als chef, hoe geef jij leiding aan je keukenploeg? In deze workshop ga je via het werkelijk proeven van een aantal producten of gerechten op zoek naar jouw eigen smaakvoorkeuren en de vraag wat dat te maken heeft met jouw Eigen Leiderschap.

 
workshop

Pitstop voor onderwijsmensen

Geschikt voor leerkrachten, docenten, schoolleiders en bestuurders

Je hoeft geen probleem te hebben om stil te staan bij je loopbaan(ontwikkeling) – dat is wat mensen soms denken. Het is voor de onderwijsmensen met een druk leven en volle agenda gewoonweg zinvol en inspirerend om van tijd tot tijd een moment van bezinning te pakken. In deze workshop sta je stil bij je (loopbaan)ontwikkeling. Je komt even tot rust en creëert zelf verrassende inzichten. Misschien komen wens en werkelijkheid zo een stukje dichter bij elkaar!

 

 
beleven

Ontdek de technologie achter het onderwijs

Geschikt voor ouders, leerkrachten, docenten, schoolleiders en bestuurders

Altijd al willen weten hoe dyslexiesoftware werkt? Of hoe KlasseContact ervoor zorgt dat zieke leerlingen contact kunnen blijven houden met hun leerkrachten en klasgenoten? Of wil je juist weten welke nieuwste ICT-toepassingen in het onderwijs gebruikt (kunnen) worden? We laten het je graag zien!

 
Nieuwsgierig? Meld je aan! »
 
Deelname aan onze Proeverij is gratis, maar we zouden het fijn vinden als je het ons even laat weten als je komt. Je kunt je (eventueel samen met collega’s of andere ouders) aanmelden via deze link.
 
over marant

Wie wij zijn

Het onderwijs is constant in beweging: samen doen we er alles aan om kinderen zo goed mogelijk te laten leren. Voor ons betekent dit dat we altijd op zoek zijn naar de beste manier om leerlingen, leerkrachten, docenten, schoolleiders en ouders te ondersteunen en begeleiden. Dat doen we op veel manieren: via onze dyslexiebehandelingen bijvoorbeeld, maar ook door leraren, schoolleiders en teams te coachen en trainen, aankomende docenten op te leiden, onderwijsassessments af te nemen en te adviseren over lesmethodes en leermaterialen.

Lees meer

  Marant zet zich in voor een Nederland waar iedereen goed kan leren en werken
 
Nieuwe Aamsestraat 84a | 6662 NK Elst | T (0481) 43 93 30 | post@marant.nl | www.marant.nl
Volg ons op twitter   Word onze vriend op Facebook   Stuur deze nieuwsbrief door 
Copyright © 2017 Marant, alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief op onze website.

Onze contactgegevens:
Marant
nieuwe aamsestraat 84-a
postbus 198
Elst (gld), Gelderland 6662 nk
Netherlands

Add us to your address book
uitschrijven van deze nieuwsbrief   nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen 
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.