Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Utrechtse kennisinstellingen slaan handen ineen voor vluchtelingstudenten

Utrechtse kennisinstellingen slaan handen ineen voor vluchtelingstudenten
Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht gaan samenwerken in de scholing van vluchtelingstudenten en het voorbereiden van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. De Utrechtse kennisinstellingen organiseren een voorbereidend studiejaar, waarin vluchtelingstudenten worden geholpen met studievaardigheden, de Nederlandse taal en bij de keuze van een vervolgstudie. De hogeschool en de universiteit stimuleren dat gekwalificeerde vluchtelingen aan het werk kunnen bij de instellingen. Op 23 mei ondertekenden beide instellingen elk een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.
Lees verder

Kenniscentrum Sociale Innovatie van de HU versterkt zich met nieuwe lectoren
Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Faculteit Maatschappij & Recht van Hogeschool Utrecht is aan het uitbreiden met enkele nieuwe lectoren. Volgens faculteitsdirecteur Martha Stuy heeft zowel de faculteit als het kenniscentrum er hard aan gewerkt om dit goed voor elkaar te krijgen. "We willen dit breed en op een hoog niveau neerzetten met visie en vol enthousiasme", aldus Stuy.
Lees verder

'Convenant voor vluchtelingstudenten is hard nodig'
Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht ondertekenden onlangs een convenant met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Er komt meer ondersteuning voor vluchtelingstudenten op het gebied van studievaardigheden, het leren van de Nederlandse taal en studiekeuze. Dat dit broodnodig is, weten HU-student Memo Kara-Khalil en HU-docent Parviz Samim uit eigen ervaring. Zij vluchtten uit respectievelijk Syrië en Afghanistan: "Er is niet één aspect erg moeilijk als je hier wilt studeren als vluchteling, maar álles is moeilijk."
Lees verder

Langer zelfstandig thuis wonen door Utrechts-Taiwanese samenwerking
Hogeschool Utrecht, Economic Board Utrecht, zorginnovator Vital Valley en de Gemeente Utrecht hebben op 27 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Taiwanese bedrijf SquareX. Deze 'Memorandum of Understanding' moet het mogelijk maken langer zelfstandig en comfortabel thuis te wonen. Vanuit Hogeschool Utrecht is het Lectoraat Vraaggestuurde Zorg van Helianthe Kort betrokken.
Lees verder