Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren

Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren
Bedrijven in de bouwbranche ervaren veel logistieke uitdagingen. Hogeschool Utrecht zet studenten in om bedrijven te helpen de bouwlogistiek te verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een beter bouwproces, kostenbesparing en vermindering van de CO₂-uitstoot.
Lees verder

Student wint Journalistiekprijs met minidocu over poppionier Berry Visser
Journalistiekstudenten Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal hebben met hun podcast 'Madame de Berry' de SvJ-prijs gewonnen. De School voor Journalistiek (SvJ) van Hogeschool Utrecht reikt de prijs, die € 1000,- bedraagt, jaarlijks uit aan de student die de beste journalistieke productie van het jaar gemaakt heeft.
Lees verder

Ramses de Groot nieuwe domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht
Ramses de Groot wordt vanaf 1 juli 2017 vanuit Hogeschool Utrecht (HU) gedetacheerd als domeinmanager Human Capital Agenda (HCA) bij de Economic Board Utrecht (EBU). Hij neemt het stokje over van Inge Schwartz, die tot dat moment namens ROC Midden Nederland ruim twee jaar gedetacheerd is geweest bij de EBU.
Lees verder

HU-studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum
Zo'n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.
Lees verder