Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'

Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.
Lees verder

Politieke partijen presteren zwaar ondermaats op social media
Nederlandse politieke partijen zijn nog steeds klassiek gericht op zenden en niet op communiceren. Het is eenrichtingsverkeer in plaats van wederzijdse conversatie. Dat blijkt uit onderzoek van Goud Uberconnected, in samenwerking met Dr. Lotte Willemsen, lector Crossmedia Business aan de Hogeschool Utrecht. Zij adviseerde over onderzoek doen naar social media en webcare zodat de meest recente wetenschappelijke inzichten op dit gebied zijn meegenomen.
Lees verder

Studenten organiseren debat in aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen
Vijf eerstejaarsstudenten van de opleiding Social Work organiseerden een debat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Vier regionale politici voerden verhitte discussies met elkaar en met de studenten van HU Amersfoort en MBO Amersfoort, onder andere over de huurdersheffing en het leenstelsel voor studenten.
Lees verder

"Politici moeten minder vaak beloven dat ze het veiligheidsgevoel gaan verbeteren"
"Politici moeten minder hoog van de toren blazen dat ze wel even het veiligheidsgevoel gaan verbeteren. Het vraagstuk is veel te complex voor snelle oplossingen. Als je rationeel bent, dan moet je constateren dat je qua beleid weinig fundamenteels kan doen aan bijvoorbeeld de beleving van criminaliteit." Dat zegt onderzoeker Remco Spithoven van Hogeschool Utrecht, die vier jaar lang de gevoelens van onveiligheid van burgers onderzocht. Hij deed dat in het kader van zijn promotieonderzoek.
Lees verder