Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Samenwerking HU-minor Geld en Schulden en Rabobank voortgezet

Samenwerking HU-minor Geld en Schulden en Rabobank voortgezet
De Rabobank Utrecht en de minor Geld en Schulden van Hogeschool Utrecht (HU) zetten hun samenwerking voor een periode van drie jaar voort. De samenwerking bestaat uit onder andere praktijkopdrachten en gastlessen. Een nieuwe overeenkomst werd ondertekend tijdens de eerste minorbijeenkomst van het nieuwe collegejaar op een passende locatie: het gebouw van de Rijksmunt in Utrecht.
Lees verder

Academische werkplaats transformatie Jeugd Utrecht gestart
De gemeente Utrecht en diverse lokale partners, waaronder drie lectoraten van Hogeschool Utrecht (HU), starten met een Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht. Doel is verbetering en vernieuwing van de zorg en ondersteuning voor jeugdigen en gezinnen in Utrecht, zodat alle jeugd gezond en veilig kan opgroeien.
Lees verder

HU-studenten krijgen eigen kanaal op platform RTV Stichtse Vecht
Ongeveer dertig derdejaarsstudenten Digitale Media en Communicatie van Hogeschool Utrecht gaan aan de slag met een eigen kanaal 'Jongeren' op het platform van RTV Stichtse Vecht. Dit is in het kader van de cursus 'Content Creator', waarin de studenten leren hoe content te zoeken, maken en uitwerken, én er keuzes in te maken.
Lees verder

Nieuwe titels voor afgestudeerden in het hbo
Een aantal hbo'ers dat vanaf 1 september 2015 afstudeert, mag zichzelf 'Bachelor of Science' of 'Master of Science' gaan noemen. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle opleidingen van de Faculteit Natuur & Techniek, waar het afgestudeerde ingenieurs zal helpen om internationaal aan het werk te gaan.
Lees verder