Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Project Vrieheide wint Transition Zero Award 2016

Project Vrieheide wint Transition Zero Award 2016
Studenten van Hogeschool Zuyd hebben met het project Vrieheide de Transition Zero Award 2016 gewonnen. In het project bedachten ze hoe de Heerlense woonwijk Vrieheide energieneutraal kan worden gemaakt. De award werd uitgereikt tijdens de conferentie Sustainable Built Environment 2016: Transition Zero, die de HU samen met zes andere hogescholen organiseerde.
Lees verder

Resultaten HBO-monitor 2015 bekend
De tevredenheid onder pas-afgestudeerden van Hogeschool Utrecht (HU) is over het algemeen licht gestegen. Dat blijkt uit de resultaten van de onlangs gepubliceerde HBO-monitor 2015. Op de thema's 'Toetsing en beoordeling' en 'Docenten' scoort de HU hoger dan in de HBO-monitor 2014 en hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook wat betreft 'Arbeidsmarktintrede' zijn de alumni over het algemeen tevredener ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder

Stijgende trend studentwaardering HU
Er is een lichte stijging in de waardering van studenten voor Hogeschool Utrecht (HU). Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten EnquĂȘte (NSE) 2016. Hiermee wordt de stijgende lijn van de HU in de NSE vanaf 2013 doorgezet.
Lees verder

Rene Versteegh nieuwe ombudsman Hogeschool Utrecht
Het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht (HU) heeft Rene Versteegh, op unanieme voordracht van de benoemingsadviescommissie, per 15 mei 2016 benoemd tot ombudsman van de HU. Hij volgt per 1 juni Irith Kist op, die sinds 6 januari 2016 op interim basis was aangesteld als ombudsman van de HU.
Lees verder