Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Opleiding Commerciële Economie werkt samen met NIMA

Opleiding Commerciële Economie werkt samen met NIMA
De opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Utrecht is een samenwerking gestart met NIMA, de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. Intensieve afstemming gaat ervoor zorgen dat studenten, bij afronding van de opleiding, naast een HU-diploma ook een NIMA-certificaat B1 Consumentenmarketing of Business Marketing ontvangen. De HU is de eerste hogeschool waarmee NIMA een dergelijke samenwerking aangaat.
Lees verder

Intieme documentaire van Jet Verheijen en Josselin Gordijn wint SvJ-prijs 2016
Jet Verheijen en Josselin Gordijn, studenten van de School voor Journalistiek (SvJ) van Hogeschool Utrecht, hebben met hun documentaire 'Papa' de SvJ-prijs 2016 gewonnen. De documentaire is een aangrijpend verhaal over een vader met alzheimer. De SvJ-prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de student(en) van de School voor Journalistiek met de beste productie van het voorgaande schooljaar.
Lees verder

HU weer duurzaamste hogeschool van Nederland
Voor de vierde keer op rij mag Hogeschool Utrecht zich de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen: de HU ontving wederom de gouden Sustainabul van studentennetwerk Morgen. De HU heeft de prijs sinds het ontstaan ieder jaar in de wacht gesleept.
Lees verder

Zeven HU-studenten ontvangen VSBfonds beurs
VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2016-2017. In totaal ontvingen 165 studenten van verschillende Nederlandse onderwijsinstellingen een beurs. Bij de HU dienden dertig studenten een aanvraag in. Zeven HU-studenten kregen daadwerkelijk een beurs toegewezen.
Lees verder