Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: "Nationale Wetenschapsagenda maakt hbo sterker"

"Nationale Wetenschapsagenda maakt hbo sterker"
Het hbo kan sterker uit het proces van de Nationale Wetenschapsagenda komen, zo gelooft Anton Franken, lid van het CvB van Hogeschool Utrecht (HU). Hij ziet genoeg kansen om het praktijkgericht onderzoek van hogescholen te profileren. "We moeten wel voorkomen dat we kopje ondergaan in de veelheid aan thema's. Focus aanbrengen, dat is belangrijk!"
Lees verder

Studenten werken van concept naar uitvoering
Ze hebben vier dagen om hun idee tot leven te brengen. Tijdens de vierde editie van 'De week van het nachtkastje' gaan zestig studenten aan de slag met ieder een eigen project.
Lees verder

Studenten realiseren idee 'van het nachtkastje'
Van een kinderboek tot een modulaire kast, of een lamp die je kunt bedienen door je vingers in de lucht te bewegen. Op de eindpresentatie van de Week van het Nachtkastje werden ruim vijftig uiteenlopende projecten tentoongesteld, die een ding gemeen hebben: ze zijn in slechts vier dagen tijd gemaakt door studenten.
Lees verder

Tineke Zweed benoemd tot nieuw lid College van Bestuur
De Raad van Toezicht heeft unaniem besloten om mevrouw Zweed (Tineke) te benoemen als lid van het College van Bestuur. De benoeming gaat in op 1 januari 2016 en geldt voor een periode van vier jaar. In lijn met het besluit van de Raad van Toezicht om het huidige 3-hoofdige bestuursmodel voort te zetten, completeert Tineke Zweed de bezetting van het College van Bestuur.
Lees verder