Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 22 juni 2017

HU: Meer meesters gezocht!

Meer meesters gezocht!
Een kind op de basisschool heeft meestal een juf en dat moet anders, vinden de pabo's, basisscholen, het ministerie van OCW én tv-kok Pierre Wind en kindercorrespondent Tako Rietveld. Die laatste twee verwelkomden jongens die eraan denken naar de pabo te gaan op basisschool De Pijlstaart in Utrecht. Samen met de leerlingen, HU-pabo en de Marnix Academie probeerden ze de jongens ervan te overtuigen voor het beroep van leraar op de basisschool te kiezen.
Lees verder

Utrechtse partners starten ICT-opleiding voor vluchtelingstudenten
Een groep van 30 hoogopgeleide erkende vluchtelingstudenten met ICT-achtergrond volgt vanaf 1 januari 2016 een pre-bachelor. Hogeschool Utrecht biedt de deelnemers gedurende zes maanden vakken aan op het gebied van ICT en de Nederlandse taal. In samenwerking met AFAS Software worden zij voorbereid op een ICT-baan in Nederland.
Lees verder

UMCU naast HU en HKU in U CREATE
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) slaat de handen ineen met Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Onder de vlag van U CREATE, het Centre of Expertise voor de Creatieve Industrie, geven zij gezamenlijk impuls aan de ontwikkeling en invoering van vernieuwende zorgproducten en -diensten.
Lees verder

HU met Health Design op Dutch Design Week
Binnen Hogeschool Utrecht (HU) gebeurt er veel op het snijvlak van zorg en technologie, dat werd duidelijk tijdens de Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober in Eindhoven. De HU toonde op verschillende podia de toekomstige rol van ontwerp(ers) voor de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld op het gebied van big data en zelfmanagement voor chronische pijn-patiënten.
Lees verder