Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 22 juni 2017

HU: "Meer aandacht nodig voor jonge ondernemers die bedrijven overnemen"

"Meer aandacht nodig voor jonge ondernemers die bedrijven overnemen"
Er moet meer aandacht komen voor jonge ondernemers die bedrijven overnemen. Ook het onderwijs moet de focus meer richten op jonge overnemers. Dat bepleit Lex van Teeffelen, lector Financieel-economische Advisering bij Hogeschool Utrecht, in zijn boek 'Jong Overnemen', dat donderdag 2 juni is gepresenteerd tijdens de Dag van de Overnemer in Utrecht. Hij schreef het boek samen met Karin Kleingeld, die als onderzoeker is verbonden aan hetzelfde lectoraat.
Lees verder

De app 'BEP' wint Crossover Challenge 2016
Studenten van Hogeschool Utrecht hebben de Crossover Challenge gewonnen met hun idee voor de app 'BEP'. BEP moet ervoor zorgen dat zorgverleners makkelijker kunnen communiceren met patiƫnten van een allochtone afkomst door een goede vertaalfunctie en culturele kennis aan te bieden. De studenten winnen 10.000 euro om hun idee te ontwikkelen tot een heus product. De Crossover Challenge van Entrepreneurship@HU daagde studenten uit om een idee, creatie of uitvinding om te zetten in een zakelijke kans.
Lees verder

Utrechtse partners geven startsein bouw Uithoflijn
Op de Dag van de Bouw, zaterdag 4 juni, was de symbolische startsein voor de bouw van het spoor van de Uithoflijn. Gedeputeerde Verbeek-Nijhof en wethouder Van Hooijdonk markeerden het moment samen met betrokken bestuurders van de Uithofpartners: vicevoorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht, de heer Pijpers, vice-voorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht, de heer Miedema, en lid Raad van Bestuur Hogeschool Utrecht, Tineke Zweed. Met een druk op de knop zorgden ze ervoor dat de eerste bouten van de proef-spoorstaven werden aangedraaid.
Lees verder

'Breekbaar als glas' winnaar CampusDoc Filmfestival 2016
De documentaire 'Breekbaar als glas', van HU-studenten journalistiek Anne van Riel en Jessica Buijs heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de zesde editie van Campus Doc International Filmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. In 'Breekbaar als glas' vertelt de 70-jarige glaskunstenaar Frans Houben, over zijn dertien horrorjaren in een katholiek jongensinternaat, waar hij te maken had met machtsmisbruik door de paters, die de zorg over hem hadden.
Lees verder