Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Lectoren vragen extra aandacht voor kwaliteit onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Lectoren vragen extra aandacht voor kwaliteit onderwijs aan vluchtelingenkinderen
Diverse lectoren aan lerarenopleidingen in Nederland vragen extra aandacht voor het belang van goed onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Ze bundelen de krachten in het nieuw opgerichte Lectoreninitiatief Professionalisering Taalonderwijs Vluchtelingen. De lectoren Beppie van den Bogaerde en Maaike Hajer van Hogeschool Utrecht zijn hierbij betrokken.
Lees verder

Pieter Cornelissen: HU onderwijsinnovatie in 2016
Wie actief is op het gebied van onderwijsinnovatie bij Hogeschool Utrecht (HU), weet het al: er is in 2015 ontzettend veel gebeurd in ons onderwijs. Opleidingen zijn herontworpen, samengevoegd, verdwenen of juist ontwikkeld. Onderwijsinnovatie heeft momentum gekregen op de HU. Dat belooft wat voor 2016. Pieter Cornelissen blikt terug én vooruit.
Lees verder

Hogeschool Utrecht start Lectoraat Toegang tot Recht
Hogeschool Utrecht start met het Lectoraat Toegang tot Recht. Het nieuwe lectoraat richt zich de komende vier jaar op juridisch- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek over maatschappelijke vraagstukken rondom (nieuwe vormen van) toegang tot het recht. Voor dit nieuwe lectoraat is mr. dr. Quirine Eijkman per 1 januari 2016 benoemd tot lector.
Lees verder

Startup van HU-student trekt eerste grote klanten aan
De startup Flex-Appeal wil bijbaantjes aantrekkelijker maken door alle communicatie over het werk samen te brengen in een applicatie en een website. De startup is net opgericht door onder andere HU-student Vincent de Wit en heeft al twee grote klanten weten aan te trekken: franchisegroep Goedhart (Gamma en Karwei) en Randstad Hospitality. "Het gaat echt heel hard nu", vertelt Vincent de Wit.
Lees verder