Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Innovatief plan studenten: mantelzorgers bereiken via AH

Innovatief plan studenten: mantelzorgers bereiken via AH
Studenten Cross-Mediale Communicatie van Hogeschool Utrecht hebben een innovatief plan bedacht om meer mantelzorgers in Amersfoort te wijzen op mogelijke hulp die hen zal ontlasten. De studenten stellen voor om vrijwilligers contact te laten leggen met mantelzorgers in filialen van Albert Heijn. Ze presenteerden hun concept woensdag 2 maart aan betrokken organisaties uit de regio tijdens een bijeenkomst op het stadhuis van Amersfoort. De sessie was georganiseerd door de gemeente en U CREATE, een initiatief van Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het UMC Utrecht.
Lees verder

Hogeschool Utrecht investeert miljoenen extra in onderwijs en onderzoek
Hogeschool Utrecht gaat structureel miljoenen extra investeren in versterking van haar onderwijs en onderzoek. Deze kwaliteitsimpuls wordt bekostigd uit doorgevoerde kostenbesparingen van de HU op ondersteunende diensten. Daarnaast vallen door de invoering van het sociale leenstelsel vanaf 2018 oplopend extra middelen vrij uit Den Haag. Tot en met 2020 kunnen deze extra investeringen oplopen tot enkele tientallen miljoenen euro's.
Lees verder

Parviz Samim verkozen tot docent van het jaar
Parviz Samim, docent recht aan de Faculteit Maatschappij & Recht, is verkozen tot docent van het jaar tijdens de finale van de verkiezing, waarin de zes finalisten elk een tien minuten durend minicollege hielden over hun vakgebied. Samim won ook de publieksprijs.
Lees verder

Green Office HU officieel van start
Het Green Office van Hogeschool Utrecht is 16 maart officieel van start gegaan. CvB-voorzitter Jan Bogerd was aanwezig bij de feestelijke kick-off. Zes HU-studenten gaan in het Green Office aan de slag met het bevorderen van duurzaamheid bij de HU. Het Green Office helpt de HU zo haar duurzaamheidsambities waar te maken in woord en daad.
Lees verder