Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: iLab Utrecht: dé plek om een life sciences onderneming te starten

iLab Utrecht: dé plek om een life sciences onderneming te starten
Vrijdag 13 november wordt iLab Utrecht Science Park geopend. Dit is een initiatief van Utrecht Science Park (USP) en Hogeschool Utrecht (HU).
Lees verder

Vragenlijst geeft inzicht in onderzoeksvaardigheden hbo-docenten
Hoe goed ben jij in het doen van onderzoek? Het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek van Hogeschool Utrecht heeft een zelfassessment-instrument ontwikkeld die deze vraag helpt beantwoorden. De vragenlijst, die is bedoeld voor docenten en onderzoekers in het hbo die bezig zijn met praktijkgericht onderzoek, is gratis in te vullen op de website van het lectoraat.
Lees verder

Eerste innovatielaboratorium geopend op Utrecht Science Park
Vrijdag 13 november is het eerste innovatielaboratorium (iLab) bij Hogeschool Utrecht op het Utrecht Science Park geopend. Het iLab is een volledig uitgerust laboratorium dat startups en gevestigde bedrijven toegang biedt tot onderzoeksfaciliteiten, studenten en wetenschappers. Het belangrijkste doel van iLab Utrecht Science Park is het versnellen van innovatie bij bedrijven.
Lees verder

Hogeschool Utrecht: een minuut stilte ter nagedachtenis slachtoffers aanslagen Parijs
Vandaag om 12.00 uur wordt er op veel plekken in de hele Europese Unie een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ook Hogeschool Utrecht wil medewerkers en studenten oproepen om, met velen anderen in Nederland en Europa, om 12.00 uur een minuut stilte in acht te nemen en met elkaar (in de klas en/of op de werkplek) in gesprek te gaan en te blijven over hoe wij bijdragen aan de kwaliteit samen leven.
Lees verder