Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Hogeschool Utrecht zet in op preventie in gezondheidszorg

Hogeschool Utrecht zet in op preventie in gezondheidszorg
Hogeschool Utrecht (HU) verbindt zich aan het nationale preventieprogramma 'Alles is gezondheid'. De hogeschool belooft hiermee zich in te zetten voor een brede maatschappelijke aanpak van preventie van gezondheidsproblemen, in het bijzonder om de groei van het aantal chronisch zieken te keren en gezondheidsverschillen tussen groepen mensen te verkleinen.
Lees verder

Kick-off First Lego League in de regio Utrecht
Een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen met Lego, én een afvalprobleem oplossen. Voor die uitdaging staan verschillende teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15. Zij doen namelijk mee aan de First Lego League-wedstrijd. Hun coaches kregen bij Hogeschool Utrecht alvast tips van studenten Werktuigbouwkunde en de opleiding tot leraar Techniek om de verschillende missies zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
Lees verder

"Samenwerking HU en MBO Amersfoort is van landelijke importantie"
Een deel van de studenten van MBO Amersfoort volgt vanaf het nieuwe collegejaaronderwijs in het gebouw van HU Amersfoort. Hun eerste indrukken zijn merendeels positief, blijkt uit berichten op social media. Volgens Gert-Jan Lantinga, lid CvB van MBO Amersfoort, kijken ook medewerkers er naar uit om te gaan samenwerken met hbo-collega's. "Wij kunnen hier iets neerzetten wat van landelijke importantie is."
Lees verder

U-Talent ontvangt subsidie voor verbinden bètavakken in voortgezet en hoger onderwijs
Het Platform Bèta Techniek heeft een subsidie van € 250.000 toegekend aan U-Talent, een gezamenlijk programma van Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht en 37 scholen in het voortgezet onderwijs. Het programma richt zich op het verbinden van de bètaschoolvakken in havo en vwo met de beta- en techniekopleidingen in het hoger onderwijs. U-Talent gaat de subsidie gebruiken om een gemeenschappelijk docentenprogramma te introduceren, de kwaliteit en het bereik van de techniekactiviteiten voor leerlingen te verhogen en de infrastructuur van de samenwerking tussen voortgezet en hoger onderwijs te versterken.
Lees verder