Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Hogeschool Utrecht ondertekent de Green Deal Cirkelstad

Hogeschool Utrecht ondertekent de Green Deal Cirkelstad
Meer dan veertig partijen uit de Utrechtse regio, waaronder Hogeschool Utrecht (HU), hebben op 17 juni de Green Deal Cirkelstad ondertekend. De partijen beloven hiermee om werk te maken van steden zonder afval en zonder uitval. Bijvoorbeeld door materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. En door bewoners te betrekken bij werk of wijkactiviteiten.
Lees verder

Drie projecten HU-studenten ontvangen Take-off subsidie HBO
Maar liefst drie projecten van HU-studenten hebben een Take-off subsidie HBO in de wacht gesleept. De projecten Reis van Vijf, Movemat en #Selfiecient krijgen ieder 40.000 euro om de haalbaarheid te onderzoeken van hun product: een spel om kinderen met kanker beter te laten eten, een mat om zieke kinderen in bed meer te laten bewegen en een duurzaam huis van houten panelen die mensen zelf in elkaar kunnen schuiven.
Lees verder

Utrecht3DMedical eerste Smart Industry Fieldlab in Utrecht
Utrecht krijgt een eerste Smart Industry Fieldlab, vanuit de Smart Industry agenda van het Rijk. Hogeschool Utrecht (HU), UMC Utrecht en Stichting ProtoSpace gaan onder de naam Utrecht3DMedical (U3DM) samenwerken als het gaat om 3D-printen in de medische sector. De samenwerking wordt gecompleteerd met een aantal bedrijven die alle expertise inbrengen op het gebied van 3Dprint en imaging. Tot die bedrijven behoren startups 3Devo en MRI Guidance, maar ook gevestigde bedrijven als Landré en Ultimaker.
Lees verder

Interventies ter bevordering financieel gezond gedrag niet effectief
De effectiviteit van interventies om te bevorderen dat burgers gezond financieel gedrag vertonen, laat te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek van lector Nadja Jungmann en onderzoeker Tamara Madern van Hogeschool Utrecht. Beiden schreven in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het rapport 'Duurzame verbetering van gezond financieel gedrag: droom of werkelijkheid?'. Volgens Jungmann en Madern worden interventies vaak onzorgvuldig opgezet en uitgevoerd en zeker in Nederland zelden geëvalueerd.
Lees verder