Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 22 juni 2017

HU: Hogeschool Utrecht luidt nieuwe fase Beter Benutten in

Hogeschool Utrecht luidt nieuwe fase Beter Benutten in
Een derde minder vloeroppervlak, 50 ton minder CO2-uitstoot en EUR 10 miljoen extra investeringen in onderwijs uit behaalde kostenbesparingen. Resultaten in 2017 van een slimme integrale aanpak van Hogeschool Utrecht (HU) door huisvesting, tijd, technologie en energie beter te benutten. Vandaag onderstreept de HU haar ambitie door de samenwerking met Provincie Utrecht te bekrachtigen over beter benutten van onderwijs en openbaar vervoer in de regio Utrecht. Dit kan er toe leiden dat de verkeersdruk afneemt, terwijl de HU alle Utrechtse onderwijsactiviteiten vanaf 2017 heeft ondergebracht op het Utrecht Science Park.
Lees verder

Master schoolt docent als Expert Nieuwkomeronderwijs
De opvang van 'nieuwkomers' is een zeer actueel maatschappelijk thema, ook in het onderwijs. Docenten in het primair en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs voelen zich niet altijd voldoende toegerust om deze leerlingen optimaal onderwijs te bieden. Om in te spelen op deze vraag uit het beroepenveld, starten Hogeschool Utrecht en Windesheim in september met een pilot voor de specialisatie 'Expert in Nieuwkomersonderwijs'.
Lees verder

Uitspraak rechtbank bacheloropleiding Medische Hulpverlening
Rechtbank Midden-Nederland stelt in haar uitspraak van 2 maart 2016 Hogeschool Utrecht aansprakelijk voor de studievertraging die studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening (BMH) hebben opgelopen. Dat heeft de civiele rechter bepaald in een bodemprocedure die vijf studenten hebben aangespannen tegen Hogeschool Utrecht.
Lees verder

HU weer beste grote aanbieder hbo-masters
De Keuzegids Masters 2016 heeft voor het tweede jaar op rij Hogeschool Utrecht beoordeeld als beste grote aanbieder van masteropleidingen onder de Nederlandse hogescholen. Het predicaat 'topopleiding' is er voor de masteropleiding Zorgtraject Ontwerp en de Master of Informatics, die zeer goed worden beoordeeld door hun studenten.
Lees verder