Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Hogeschool Utrecht daalt licht in Elsevier ranking 2015

Hogeschool Utrecht daalt licht in Elsevier ranking 2015
In het onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste studies van 2015 neemt Hogeschool Utrecht de zesde plaats in op de ranglijst van grote hogescholen. In 2014 was dit nog plaats vier. Minder HU-opleidingen scoren nu 'bovengemiddeld' en meer opleidingen 'gemiddeld'. Het onderzoek van Elsevier is gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête 2015.
Lees verder

HU-minor Agressie en Huiselijk Geweld bestaat tien jaar
De minor Agressie en Huiselijk Geweld van Hogeschool Utrecht (HU) bestaat dit studiejaar tien jaar. De HU bood als eerste hogeschool in Nederland een minor met dit thema aan en is daarmee een echte voortrekker. Het is een grote minor, met elk jaar meer dan honderd studenten, ook van andere hogescholen.
Lees verder

Hogeschool Utrecht scoort gemiddeld in Keuzegids HBO 2016
Hogeschool Utrecht (HU) neemt plaats negen in op de ranglijst van grote hogescholen in de Keuzegids HBO 2016. De HU wordt met 56,5 punten gemiddeld beoordeeld. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 58 punten in 2014, maar hoger dan de 55,5 punten in 2013. De bacheloropleiding Medische Hulpverlening krijgt met 80 punten het predicaat 'topopleiding'.
Lees verder

Leren over smart sustainable cities en blended learning bij ESSENCE-conferentie
De ESSENCE-conferentie mixt twee dingen die op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken hebben: smart sustainable cities en blended learning. "De transitie naar smart sustainable cities is zo complex, dat we daar mensen speciaal voor moeten opleiden. En dat doen we het liefst blended", aldus Esther van der Stappen, docent HBO-ICT. Zij was op 21 en 22 september aanwezig bij de conferentie op de Universitat Politècnica de Valéncia.
Lees verder