Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten

Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten
Zes hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.
Lees verder

Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab
Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een 'Prowise board', pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.
Lees verder

HU-student Jessica den Heijer wint Anna Reynvaan Studentprijs
Jessica den Heijer, student Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht, won 11 mei de Anna Reynvaan Studentprijs met haar artikel Samen werken naar het einde. De Anna Reynvaanlezing en –prijzen zijn een begrip in de Verpleegkundewereld.
Lees verder

SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen
Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.
Lees verder