Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Het Utrecht Science Park groeit

Het Utrecht Science Park groeit
Het Utrecht Science Park groeit enorm, in het hart van de meest competitieve regio van Europa gaat het goed. De bestuurders van betrokken partijen geloven dat samenwerking nog meer voorsprong geeft aan deze motor van de Utrechtse kenniseconomie. Daarom zochten zij elkaar op tijdens de derde rondetafelconferentie op 25 november. Tijdens deze conferentie zijn afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van het gebied.
Lees verder

HU-afvaardiging met missie naar klimaattop Parijs
Een kleine delegatie van de HU zal zaterdag 28 november met de speciale klimaattrein afreizen naar Parijs voor de Klimaattop. De belangrijkste doelstelling in Parijs is de ondertekening van het nieuwe klimaatverdrag, zodat dit in 2020 wereldwijd van kracht gaat.
Lees verder

Pop-up studio in Hoog Catharijne voor minor Co-Design
Studenten die de minor Co-Design Studio van Hogeschool Utrecht volgen, krijgen les op een wel heel bijzondere plek: een pop-up studio in Hoog Catharijne. De studenten zijn er erg enthousiast over: "Het voelt als thuis, haast niemand gaat om vijf uur alweer weg."
Lees verder

Lectoraat werkt aan leerlijn Updating Built Environments
In september 2016 start bij Hogeschool Utrecht een pilot voor de minor 'Updating Built Environments', die zich richt op onderhoudsprocessen en het renoveren van bouwwerken. De minor is ontwikkeld door het Lectoraat Vernieuwend Vastgoedbeheer, in samenwerking met drie andere hogescholen, omdat er veel vraag naar is in de praktijk.
Lees verder