Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Gemengd wonen bevalt LVB-bewoners en studenten goed

Gemengd wonen bevalt LVB-bewoners en studenten goed
In de woonvoorziening De Biltse Grift in Utrecht wonen jonge bewoners met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) samen met twee studenten, onder wie één van Hogeschool Utrecht. Dit gemengde wonen bevalt zowel de bewoners als de studenten erg goed. Patty, LVB-bewoner, raadt het andere leefgroepen met LVB-bewoners van harte aan om samen te wonen met studenten. "Je leert zoveel van elkaar; alleen daarom al is dit initiatief erg goed."
Lees verder

Breaking Borders wint CampusDoc FilmFestival 2017
Breaking Borders is de winnaar van het zevende CampusDoc FilmFestival, waar films van HU honoursstudenten werden vertoond.
Lees verder

Studentenonderzoek: veel verschil in zorg aan dak- en thuislozen
Medische zorg voor dak- en thuislozen wordt per gemeente verschillend ingericht. Daardoor is er in sommige gemeenten weinig tot geen zorg gewaarborgd voor deze doelgroep, blijkt uit een onderzoek van HU-studenten.
Lees verder

HU ontvangt Toffe Peer Award voor bereikbare medezeggenschap
Studenten zijn sneller geneigd om te stemmen in de raadsverkiezingen als ze zich betrokken voelen bij de medezeggenschap – maar dan moeten ze de raad natuurlijk wel kunnen bereiken. Bij de HU zit het met die bereikbaarheid wel goed. De hogeschool ontving daarvoor een Toffe Peer Award.
Lees verder