Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Foto-expositie HU-studenten toont hoe jongeren leven in armoede

Foto-expositie HU-studenten toont hoe jongeren leven in armoede
In het stadhuis van Utrecht is een foto-expositie te zien die toont hoe jongeren leven in armoede. De tentoonstelling is vormgegeven door studenten van Hogeschool Utrecht (HU). Die interviewden jongeren uit Utrechtse gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In de expositie 'Rijk door Delen' tonen de studenten de resultaten van de gesprekken en de bevindingen van hun onderzoek.
Lees verder

"HU heeft ambitie van energiereductie al ruimschoots gehaald"
Hogeschool Utrecht (HU) heeft haar opdracht van energiereductie al ruimschoots gehaald. De opdracht behelst meerjarenafspraken tussen overheid, bedrijven en instellingen, waaronder de HU. Was de opdracht om in 2020 twintig procent energie-efficiëntie te realiseren, in 2014 werd al 43 procent energie-efficiëntie gerealiseerd. Dat zei Diane de Kruijf, Real Estate manager bij de HU, bij haar presentatie over de duurzame bedrijfsvoering van de hogeschool in het kader van de SURE-week, hét evenement voor duurzame innovatie in de regio Utrecht.
Lees verder

HU-student brengt haar vluchtverhaal naar toneel
Zaineb Toama, student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij Hogeschool Utrecht, verwerkte het verhaal van haar vlucht uit Irak in een toneelstuk. Nu is ze in de race voor twee prijzen: "Tussen lachen en huilen zit een dun lijntje."
Lees verder

Nieuwe cursus afstudeerbegeleiding voor docenten
Een cursus afstudeerbegeleiding voor docenten in het hbo. Dat hebben het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek van Hogeschool Utrecht (HU) en Onderwijsadvies & Training van de Universiteit Utrecht (UU) samen ontwikkeld.
Lees verder