Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: Entrepreneurship@HU van start

Entrepreneurship@HU van start
Onder toeziend oog van ruim honderd belangstellenden is op donderdagmiddag 29 oktober Entrepreneurship@HU gelanceerd. De organisatie bundelt bestaande initiatieven binnen de HU op het gebied van ondernemen, waaronder StudentsInc, het onderzoek van de lectoraten en de minor Onderneem het! Begin je eigen bedrijf.
Lees verder

HU-lectoraat en Ideate lanceren interventies voor veiliger fietsgedrag ouderen
Het Lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab) van Hogeschool Utrecht (HU) lanceert samen met designbureau Ideate interventies om ouderen te stimuleren tot veiliger fietsgedrag. De interventies, gebundeld in het rapport 'Zolang ik fiets', zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Amersfoort en Dronten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Lees verder

Ondernemers onervaren met nieuwe financieringsvormen
Ondernemers zijn weinig bekend en hebben weinig ervaring met nieuwe financieringsvormen en bestaande overheidsregelingen voor versterking van hun financiƫle positie. Dat blijkt uit het Behoefteonderzoek en analyse mkb-financiering van de Kamer van Koophandel (KvK), dat in samenwerking met Hogeschool Utrecht is uitgevoerd onder zzp'ers en mkb'ers.
Lees verder

Open dag Hogeschool Utrecht uitstekend bezocht
Maar liefst 6287 studiekiezers hebben de open dag van Hogeschool Utrecht (HU) op zaterdag 7 november bezocht. Zij kwamen de sfeer proeven en lieten zich informeren over de verschillende bacheloropleidingen die de HU in huis heeft.
Lees verder