Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 27 juni 2017

HU: Boek ‘Geweld door vrouwen’ verschenen

Boek 'Geweld door vrouwen' verschenen
Een vrouw die haar baby om het leven brengt of haar kind seksueel laat misbruiken, wordt publiekelijk harder aangepakt dan een mannelijke dader. Waarom is dat? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe en bijzonder lector bij Hogeschool Utrecht Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.
Lees verder

Studententeams HU winnen jury- en publieksprijs ProjectB Challenge
Vier studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben de ProjectB Challenge juryprijs gewonnen voor Inverse reality, een virtual reality spel waarmee rolstoelgebruikers verantwoord kunnen sporten. Mensen in een rolstoel kunnen in het spel een bal in een bepaalde richting slaan, ballonnen hooghouden of bijvoorbeeld ballen ontwijken. De publieksprijs ging naar een team van HU-studenten dat een app ontwikkelde om gebarentaal in tekst om te zetten.
Lees verder

HU start leergang Privacy Officer
Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?
Lees verder

Bedrijfsauto's HU rijden op zonne-energie met duurzame opslag
De nieuwe bedrijfsauto's van Hogeschool Utrecht rijden op zonne-energie die op het Utrecht Science Park opgewekt wordt. Als elders energie nodig is, kunnen de auto's deze bovendien weer terugleveren via het oplaadpunt. Zo fungeren ze als duurzaam vervoer én als accu's voor energieopslag. Een unicum
Lees verder