Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 22 juni 2017

HU: 55-plussers gaan studenten HU Amersfoort coachen

55-plussers gaan studenten HU Amersfoort coachen
Vanaf januari 2016 gaan 55-plussers van het Amersfoortse ouderennetwerk POWER (Prettig Ouder Worden En Relativeren) studenten Social Work van HU Amersfoort coachen. De 55-plussers, waaronder (oud-) maatschappelijk werkers, docenten, psychologen en managers, zetten hun ervaring en kennis in om jongeren zich meer thuis te laten voelen in het hbo.
Lees verder

"Rol niet-bancaire financiers wordt steeds belangrijker"
De rol van niet-bancaire financiers wordt steeds belangrijker en de omvang van hun bijdrage in financiering van ondernemers neemt toe. Dat zei lector Lex van Teeffelen van Hogeschool Utrecht donderdag 7 januari als keynote speaker bij de ondertekening van de lening van honderd miljoen euro door de Europese Investeringsbank (EIB) aan Qredits, de grootste alternatieve kredietverstrekker van Nederland.
Lees verder

Hogeschool Utrecht gaat samenwerken met ProtoSpace
De Faculteit Natuur & Techniek van Hogeschool Utrecht is een samenwerking aangegaan met de Utrechtse stichting ProtoSpace. ProtoSpace heeft onder andere een werkplaats waar iedereen terecht kan om een ontwerp om te zetten naar een tastbaar product, door middel van bijvoorbeeld een 3D-printer of lasersnijder. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is om de kennis en het materiaal van ProtoSpace te bundelen met die van de HU.
Lees verder

Studentenfeest: nu ook voor vluchtelingen
Een projectgroep van zo'n vijftien studenten genaamd HUmans zet zich in voor vluchtelingen in Utrecht. Zo vond onlangs een sportdag voor kinderen plaats bij V.V. De Meern. En ze hebben nog veel meer idee├źn.
Lees verder