Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 18 juni 2017

Fruitvliegjes - Papieren vliegtuigen - Klokhuis deze week

            
Waar komen al die fruitvliegjes vandaan?
youtubefruitvliegjes
 
Als je je fruit iets te lang in de fruitschaal laat liggen komen er vaak fruitvliegjes op af. Maar waar komen al die vliegjes vandaan?

Wist je dat fruitvliegjes ook heel erg nuttig kunnen zijn? Maurice legt het uit!
            
Doe het zelf - vliegtuigje vouwen
klokhuisstudio
 
Een vliegtuigje vouwen: iedereen heeft het wel eens gedaan! Maar hoe vouw je nu eigenlijk het perfecte vliegtuigje?

Dat leer je in een paar simpele stappen in de Klokhuis Studio!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 157
maandag 19 juni
Ben heeft het aan de stok met de scheidsrechter van zijn voetbalneefjes. Gaat dat goed? In 'Waarom? Daarom!' uitleg waarom een klok 12 uur heeft. In Doenzedatzo kun je zien hoe de strepen op een voetbalveld gemaakt worden en verder antwoord op de vraag hoe gootsteenontstopper werkt.

Zoek Het Uit: Vlees van de toekomst
dinsdag 20 juni
Het produceren van vlees kost zo veel dat het in de toekomst moeilijk vol te houden is. Wat zouden de alternatieven kunnen zijn? Een sappige insectenburger? Een hamburger van kweekvlees? Nienke gaat bij onderzoekers langs die zich bezighouden met het vlees van de toekomst.

Decor en theatertechniek
woensdag 21 juni
Het podium van de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam is één van de grootste van Europa. Het theater zit helemaal vol met techniek. Nienke gaat er op bezoek en krijgt te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt om magie op het podium te krijgen.

Boom
donderdag 22 juni
Nienke duikt met bioloog Edwin het bos in. Bomen zijn unieke natuurverschijnselen. Sommige soorten worden wel 2000 jaar oud en worden meer dan 100 meter hoog. Hoe werkt een boom? Nienke krijgt alles te weten over hoe een boom eet en drinkt. En natuurlijk hoe de voor ons zo belangrijke zuurstof geproduceerd wordt.

Judo
vrijdag 23 juni
Judo is een populaire sport in Nederland. En we zijn er ook goed in. Dolores traint mee met Anicka van Emden die zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Rio. Zij legt uit hoe je bij judo op een slimme manier de kracht van je tegenstander gebruikt. Hoe zit trouwens die ingewikkelde puntentelling in elkaar?

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.