Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 4 juni 2017

De Waterwaggel - Klokhuis Vragendag - Klokhuis deze week

            
Geen strand, wel verkoeling? Speel waterwaggel!
studiowaterwaggel
 
Stel, strand of zwembad zit er dit weekend niet in...
Je bent de eeuwenoude sproeier spuugzat, maar je hebt wél een tuin of straat tot je beschikking en je kunt ook aan emmers water en lege bekertjes komen...

Speel dan de waterwaggel!!
Een wedstrijd die je op je sokken kunt winnen, als je tenminste het slimst, snelst en handigst bent. En de winnaar krijgt natuurlijk de heerlijke verkoeling van een emmer water over het hoofd (of wat je dan samen ook als prijs afspreekt).

Hoe het werkt? Je leest het in de Studio!
            
Geeft het warme weer jou inspiratie?
vragendag
 
Na het doorlezen van alle vragen voor de vragendag, kwamen we erachter, dat jullie heel nieuwsgierig zijn en veel willen weten, maar dat we de vraag der vragen nog niet binnen hebben...

We zijn benieuwd of jullie door het heerlijke weer misschien nét dat beetje inspiratie vinden, om de ultieme vraag te stellen.

Daarom stellen we dit pinksterweekend nog één keer de internetpagina open en kun je dus echt nog een gooi doen naar het stellen van de winnende vraag. Doe je best!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 163
maandag 5 juni
Ben wil een digitale agenda en verzint een héél bijzonder wachtwoord. Verder antwoord op de vraag wat puistjes nou precies zijn en hoe hummus wordt gemaakt. In 'Digitaal' wordt uitgelegd wat 'in de cloud' betekent.

Kool
dinsdag 6 juni
Kool wordt overal gegeten. Nienke laat zien hoeveel verschillende koolsoorten er bestaan. Allemaal ontstaan uit de oerkool.

Luchtballonrace
woensdag 7 juni
Nienke en Maurice doen mee aan een luchtballonrace. Het gaat daarbij niet om wie de snelste is, maar om wie het best met de ballon kan sturen. Hoe kun je sturen met een luchtballon? Scheerschuim blijkt een onmisbaar hulpmiddel. Wie worden de winnaars? De mannen of de vrouwen?

Politie-uniform
donderdag 8 juni
De Nederlandse politie is in een nieuw uniform gestoken. Deze keer is het ontwerp helemaal tot stand gekomen met behulp van de agenten zelf. Welke kleding hebben ze nodig om hun werk goed te kunnen doen? Wat is een goed politie-uniform? Dolores zoekt het uit.

Zonne-energie
vrijdag 9 juni
Hoe kun je koken op zonne-energie? Hoe werkt een zonneauto? Nienke bekijkt een Nederlands fietspad dat uniek is in de wereld en gaat op bezoek bij de Technische Universiteit in Delft waar veel onderzoek wordt gedaan naar zonne-energie.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.