Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 30 juni 2017

CHE: CHE ondertekent convenant voor oplossing tekort zorgberoepen

CHE ondertekent convenant voor oplossing tekort zorgberoepen
Op donderdag 28 juni zet de opleiding Verpleegkunde van de CHE de handtekening onder het convenant Strategisch Arbeidsmarktbeleid Utrechtse Zorgorganisaties en Onderwijs (SamUZ). Het convenant is een initiatief van het UMC Utrecht en Utrechtzorg en wordt getekend door dertig zorg- en onderwijsorganisaties. Het convenant is een uiting van de wederzijdse verantwoordelijkheid die gevoeld wordt voor het oplossen van huidige en toekomstige tekorten voor zorgberoepen.
Lees verder

Alzheimerpatient geeft gastles
Een alzheimerpatiƫnt cadeau geven aan een kamerlid met zorg in zijn/haar pakket. Dat was het idee van Patiƫntenfederatie Nederland (PFA). Afgelopen april ging dit project succesvol van start. Kees van der Staaij, fractievoorzitter voor de SGP, werd gekoppeld aan Dick Rijksen (63). Voor ruim 20 studenten gaf Rijksen op 28 juni les aan de post hbo-opleiding Casemanagement dementie. Van der Staaij bezocht deze gastles op de Christelijke Hogeschool in Ede.
Lees verder