Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 1 juni 2017

{Breed} - Nieuwsbrief nr 10 - 1 juni 2017

 


BredeSchool.nl
Wat makkelijk is, betekent ook weinig.
Aldus een uitspraak van Vincent van Gogh. Maar al te waar, volgens ons. Waarde creëren, door écht voor resultaat te gaan, wat je ook tegenkomt. Deze nieuwsbrief staat er vol van. Geniet er van!

BredeSchool.nl
  "Op een kindcentrum hebben we het over onze kinderen, en niet over mijn kinderen", hoorde ik laatst. Prachtig.. maar makkelijker gezegd dan gedaan. Om zover te komen, een kindcentrum waar het 'wij-gevoel' overheerst, is écht een hele uitdaging. Maar áls het je lukt.... ja, dan heb je ook wat!   [ Lees de Column van Job van Velsen ]
BredeSchool.nl
  • Onderzoek. Eerder dit jaar vroeg Bo van Kuijk via Breed om uw input. Hoe ervaren studenten elkaars vakgebied? Interessant! Lees hier de resultaten .
  • Plek voor ieder kind: een opdracht voor brede scholen en kindcentra.
  • Vechtscheiding? Voor kinderen met gescheiden ouders kan het voorjaar een periode zijn met veel pijnlijke momenten. Vaderdagknutsels, terwijl ze geen contact hebben met vader. De eindmusical. Vijf tips voor scholen.
  • Kwaliteitsmonitor:  Vanaf 2017 wordt de kwaliteit van de kinderopvang voorzieningen in Nederland jaarlijks gemeten .
BredeSchool.nl
  • Werken in een kindcentrum - competenties medewerkers. [ vimeo ]  
    De meerwaarde van kinderopvang.  Door Janneke Plantinga [ web ]
  • Film: One family's Journey, aanrader. [ Nivoz/HetKind ]
  • Een KINDcentrum. Waarom zou u dat willen? [ boek ]

De nieuwsbrief van {Breed} verschijnt twee x per maand.
Nieuws, inspiratie, voorbeelden. Vind het online en ontvang ons via de vertrouwde nieuwsbrief, via LinkedIn, Twitter en Facebook. Samen komen we verder. Bréder!

Heeft u nieuws, inspiratie, een artikel? Of wilt u iets op andere wijze bijdragen of meewerken? Neem gerust contact op!