Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 15 juni 2017

AHK: De exotische lessen van Bente - Bente van Mars (productie lichting 2017) vertelt

De exotische lessen van Bente - Bente van Mars (productie lichting 2017) vertelt
Het is maandagochtend, 09:00 uur. Het weekend zit erop en Bente is onderweg naar haar werk. Met een tas vol digitale camera's stapt ze een broeierige bus in die haar afzet in San Lorenzo el Cubo. Een klein dorpje in Guatemala waar een klas vol ongeduldige kinderen klaarzit voor hun les in fotograferen.
Lees verder

Gordijnen dicht en knallen maar - Ellemieke Middelhof (montage lichting 2017) vertelt
Als een hogesnelheidstrein dendert ze van film naar film terwijl de uren voorbij gieren in haar montagelokaal. "De regisseur voor honderd procent begrijpen en aanvoelen wat de bedoeling is." Dat maakt het leven van Ellemieke spannend.
Lees verder

EEN BLAUWE MAANDAG - seizoensafsluiting op 19 juni 19:30
BARBAREN & CO lezen JULIUS CAESAR van William Shakespeare. in de vertaling van Pé Hawinkels.
Lees verder

De Vier Laatste Dingen - 'Danish Blue' houdt ons een spiegel voor in de Floshal
Twee mensen in een verlaten ruimte. Een derde komt binnen en gaat niet meer weg. Is het een verlosser of een indringer? Babette Engels en Jordy Vogelzang houden in hun voorstelling De Vier Laatste Dingen de 'narcistische individualist van nu' een spiegel voor. Zonder God op zoek naar zingeving.
Lees verder