Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 8 mei 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Prof. dr. Erik Scherder benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Prof. dr. Erik Scherder benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Prof. dr. Erik Scherder van de afdeling Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk van Amsterdam. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan.
Lees verder

Nederlandse onderzoekers gaan samen bouwen aan kunstmatige cel
Het Nederlandse onderzoeksconsortium BaSyC, waar de VU aan deelneemt, gaat de uitdaging aan om een kunstmatige biologische cel te bouwen. Daartoe heeft het een bedrag van bijna 19 miljoen euro toegekend gekregen uit het Zwaartekracht-programma van NWO.
Lees verder

E-handbook helpt diversiteit in onderwijs bevorderen
Het VU-e-handbook Diversity sensitive instructional design van de Vrije Universiteit Amsterdam biedt een concreet programma om diversiteit in onderwijs te bevorderen. Aan de hand van vragen in het e-handbook gaan docenten met elkaar en met studenten in gesprek over vragen als: waarom vinden we aandacht voor diversiteit wel of niet belangrijk?
Lees verder

Zwaartekrachtsubsidie voor onderzoeksprojecten met VU-wetenschappers
Drie grootschalige onderzoeksprojecten met wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam ontvangen een Zwaartekrachtsubsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Lees verder