Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 18 mei 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Drie NWO-subsidies voor vernieuwende natuurkunde

Drie NWO-subsidies voor vernieuwende natuurkunde
Het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen heeft acht aanvragen gehonoreerd in de NWO Natuurkunde Projectruimte, in totaal voor 3,5 miljoen euro. Drie van de acht voorstellen zijn van de VU.
Lees verder

Uitroeiing van een dodelijke parasitaire ziekte is een stap dichterbij
Schistosomiasis, ook wel bekend als slakkenkoorts of bilharzia, eist jaarlijks ongeveer 200.000 levens. Onderzoekers, onder wie Joris Koene, hebben nu de biologie van de tussengastheer van de parasiet (een zoetwaterslak) doorgrond en publiceren hierover in Nature Communications.
Lees verder

Richard Neerhof benoemd tot hoogleraar Bestuursrecht
Per 1 mei is Richard Neerhof benoemd tot hoogleraar Bestuursrecht, in het bijzonder normalisatie, certificatie en accreditatie, aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

Tevredenheid studenten over de VU opnieuw gestegen
Bij de VU lieten 7.500 studenten (32 procent) in de Nationale Studenten EnquĂȘte weten wat ze van de kwaliteit van het onderwijs vinden. Zij geven de VU een 4,03 (van 5).
Lees verder