Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 24 mei 2017

Vakkanjers Live, behind the scenes bij een festival

Vakkanjers Live: behind the scenes bij een festival


Op 15 juni vindt Vakkanjers Live plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Op dit festival maken jongens en meiden op een compleet nieuwe manier kennis met de wereld van techniek. "Vakkanjers Live is een echt festival waar techniek een belangrijk podium krijgt," aldus Jeroen Collignon, Manager Vakkanjers. "Hier geven we jongeren een kijkje behind the scenes van een groot evenement." Lees verder

Unie van Waterschappen nieuwe opdrachtgever Vakkanjers


Help, het klimaat verandert! Daardoor regent het steeds vaker en harder in Nederland. Al dat water moet natuurlijk ergens naartoe. De Vakkanjers gaan daar ideeën voor bedenken, in opdracht van de Unie van Waterschappen.

Alleen riolen groter maken is geen oplossing voor extreme neerslag. Daarom moeten we slimmer omgaan met regen. De Nederlandse waterschappen roepen de hulp in van de Vakkanjers om slimme oplossingen voor zware stortbuien te bedenken en te maken. In de Smart Urban Water Challenge 2018 gaan de Scouts en Explorers aan de slag met een open opdracht, de Pioneers met een Magic Fountain en de Navigators met een Urban Water Storage. Lees verder
Hoe organiseer je de eerste hulp op een festival met meer dan 100.000 bezoekers? Anouk neemt een kijkje achter de schermen bij het Rode Kruis tijdens het bevrijdingsfestival in Wageningen!

Agenda
 

Eindevent Vakkanjer Explorer, Teylingen College KTS   
31 mei, Voorhout
www.teylingen-college.nl

Landelijke netwerkmiddag Platform D&P
31 mei
www.platformdenp.nl


Landelijke Onderwijsdag Techniek vmbo en mbo
1 juni, Putten
www.consortiumbo.nl

Bekendmaking winnaar TechniekTrofee 2017
20 juni
www.techniektalent.nu/techniektrofee

 
Vakkanjers Live
15 juni, Werkspoorkathedraal, Utrecht
www.vakkanjers.live
Jongens en meiden ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers

Gaan uw Vakkanjers
de uitdaging aan?


De inschrijving voor Vakkanjers 2017/2018 is geopend. Gaan uw teams de uitdaging aan? Onderweg werken de deelnemers aan 21st century skills die ze later in hun carrière goed kunnen gebruiken. Bekijk de wervingsvideo voor het vmbo (Scout, Explorer en Pioneer)! Aanmelden kan hier.

De Explorers van CSG Liudger stoppen niet als de bel gaat


Scholengemeenschap CSG Liudger doet met een bijzondere klas mee aan Vakkanjer Explorer: de leerlingen draaien mee in een pilot voor het nieuwe vmbo-examenprogramma Technologie en Toepassing (T&T).

"Met de leerlingen doen we vier, vijf projecten per jaar waarin ze onderzoeken en ontwerpen voor een opdrachtgever buiten school," zegt onderwijsontwikkelaar Loek Mulschlegel van CSG Liudger. "Vakkanjer Explorer past daar perfect in. Een opdracht voor een echte opdrachtgever motiveert de leerlingen enorm." Lees verder
Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser