Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 16 mei 2017

Universiteit van Amsterdam: Mondpiercings geen sieraad voor een gezond gebit

Mondpiercings geen sieraad voor een gezond gebit
Mensen met een mondpiercing hebben een groter risico op terugtrekkend tandvlees of afgebroken stukjes tand of kies dan mensen zonder mondpiercing. Dit concludeert mondhygiƫnist Nienke Hennequin-Hoenderdos op basis van haar onderzoek. Ze promoveert op 24 mei 2017 aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Call for proposals: InScience Filmfestival
Van 8 tot 12 november 2017 vertoont InScience Dutch International Science Filmfestival de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar internationaal zijn verschenen. Wetenschappers en filmmakers leiden de films in en/of voeren het debat naar aanleiding van de films. InScience biedt niet alleen een podium aan de wetenschapsfilm en wetenschappers, maar wil ook de bezoeker direct betrekken bij de uitvoering van wetenschap. Door mee te werken aan onderzoek ervaren bezoekers hoe wetenschappelijk onderzoek tot stand komt. Het filmfestival biedt een unieke kans om onderzoek uit te voeren in een festivalsetting waar film en wetenschapsverbeelding centraal staan. InScience zoekt onderzoekers die hun onderzoek op een aansprekende manier vorm willen geven en willen uitvoeren tijdens InScience filmfestival.
Lees verder

Projectruimtesubsidie NWO voor Anne de Visser
Dr. Anne de Visser (Institute of Physics) heeft een NWO-projectruimtesubsidie toegekend gekregen. Het gehonoreerde voorstel, "Nematic superconductivity in topological materials", richt zich op onconventionele vormen van supergeleiding. De subsidie maakt het mogelijk om een PhD-student aan te stellen, en omvat daarnaast €150.000 die besteed kan worden aan apparatuur.
Lees verder