Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 10 mei 2017

Universiteit van Amsterdam: UvA Startup Challenge 2017 winner announced

UvA Startup Challenge 2017 winner announced
Student startup Stairway to Travel took home a €5.000 cash prize from UvA Holding at the UvA Startup Challenge 2017 finale.
Lees verder

Twee UvA-hoogleraren nieuw lid KNAW
UvA-hoogleraren Patricia Pisters en Maarten de Rijke zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gekozen als nieuw lid. In totaal heeft de KNAW 26 nieuwe leden gekozen. Dat is inclusief de extra ronde voor vrouwelijke wetenschappers die de KNAW hield in het kader van het Westerdijkjaar. Op donderdag 8 juni worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd.
Lees verder

'Opvoeden is geen werkwoord'
Opvoedstress, ouder-burnout: het grootbrengen van kinderen lijkt meer dan ooit een enorme opgave te zijn. De kern van de oplossing van dit probleem ligt volgens Susan Bögels, hoogleraar Orthopedagogiek  aan de Universiteit van Amsterdam, in mindfulness, en dan vooral in het "niet-doen" en in het "er zijn". In haar boek "Mindful opvoeden in een druk bestaan" legt ze uit hoe dat moet. Ze schreef het boek als wetenschapper, clinicus én als moeder.
Lees verder