Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 17 mei 2017

Universiteit van Amsterdam: Ruim 8.000 tijdschriften maken wetenschap zichtbaarder dan ooit

Ruim 8.000 tijdschriften maken wetenschap zichtbaarder dan ooit
In steeds meer tijdschriften van grote uitgeverijen kunnen onderzoekers zonder aanvullende kosten open access publiceren. Publicaties vrij beschikbaar maken en een groot bereik geven wordt daarmee steeds eenvoudiger. 'Open up to open access' luidt dan ook de slogan van een landelijke campagne die de VSNU vandaag start.
Lees verder

Room for Discussion over Blockchain, de revolutionaire technologie achter de bitcoin
Blockchain, de technologie achter de bitcoin, maakt een razendsnelle ontwikkeling door. De technologie wordt 'world changing' genoemd, want transacties van zowel geld als informatie zouden dankzij Blockchain sneller en betrouwbaarder worden. Daarom spreekt Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, op vrijdag 19 mei met twee Blockchainexperts: Louis de Bruin en Simone Vermeend.
Lees verder

Scholen moeten meer aandacht hebben voor bi-etnische leerlingen
Leerlingen van ouders met verschillende etniciteiten (bi-etnische leerlingen) kunnen niet simpelweg samengenomen worden met mono-etnische leerlingen. Ook kunnen ze niet beschouwd worden als één enkele groep. Dit terwijl het (h)erkennen van bi-etniciteit door scholen noodzakelijk is om deze leerlingen goed te kunnen ondersteunen. Dit concludeert onderwijskundige Merlijn Karssen. Ze promoveert op woensdag 31 mei 2017 aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder