Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 8 mei 2017

Universiteit van Amsterdam: Jeroen Raaijmakers gekozen tot Foreign Honorary Member ‘American Academy’

Jeroen Raaijmakers gekozen tot Foreign Honorary Member 'American Academy'
Prof. dr. Jeroen Raaijmakers, emeritus hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de UvA, is verkozen tot Foreign Honorary Member van de prestigieuze American Academy of Arts and Sciences. Hiermee treedt hij toe tot een selecte groep van grote denkers van onder meer zo'n 250 Nobel- en Pulitzerprijswinnaars. Raaijmakers werd in 2012 ook al benoemd tot International Member van de American Philosophical Society.
Lees verder

Meer dan 100 miljoen voor Nederlands topwetenschap
Twee onderzoeksteams bestaande uit onder meer UvA-wetenschappers krijgen ieder 18,8 miljoen euro om de komende jaren samen excellente wetenschappelijke onderzoeksprogramma's op te zetten. Minister Bussemaker stelt in totaal 112,8 miljoen euro beschikbaar voor in totaal zes onderzoeksteams van topwetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten.
Lees verder

UvA Rechtsgeleerdheid gastheer voor de VAR-pleitwedstrijd
Uit heel Nederland doen dit jaar weer studententeams mee aan de VAR-pleitwedstrijd voor bestuursrecht. De apotheose van de editie van 2017 vindt op 17 mei plaats aan de Universiteit van Amsterdam, in de Oudemanhuispoort.
Lees verder