Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 9 mei 2017

Universiteit van Amsterdam: Groot Nationaal Onderzoek naar onderbuikgevoelens

Groot Nationaal Onderzoek naar onderbuikgevoelens
Politici, maar ook bijvoorbeeld bedrijven en goede doelen, spelen graag in op onze emoties in de hoop ons aan te zetten tot actie. Hoe beïnvloeden emoties je politieke voorkeur? En in welke mate stuurt onze gemoedstoestand ons hoofd aan als we bijvoorbeeld gaan stemmen of beslissingen moeten nemen? Samen met NWO en De Kennis van Nu (NTR) starten de onderzoekers Bert Bakker en Gijs Schumacher (Universiteit van Amsterdam) en Matthijs Rooduijn (Universiteit Utrecht) daarom een nieuw Groot Nationaal Onderzoek: OnderbuikNL.
Lees verder

Verhuizing stilteruimte REC C
De stilteruimte op de eerste etage van REC C (ruimte C1.09) wordt in verband met werkzaamheden tijdelijk verhuisd naar REC JK, ruimte B93.
Lees verder

DNA-fingerprinting laat zien hoe malaria zich schuilhoudt voor immuunsysteem
Een sluipmoordenaar is opgespoord. DNA-fingerprinting heeft aangetoond hoe de malariaparasiet genen door elkaar schudt, verschillende stammen vormt en zich zo schuilhoudt voor ons immuunsysteem. Door dit kunstje kan de parasiet, net als het griepvirus, onopgemerkt blijven en dezelfde personen opnieuw besmetten. Een internationale groep wetenschappers, onder wie dr. Yael Artzy-Randrup van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica aan de UvA, heeft dit onderzoek gepubliceerd in PNAS.
Lees verder