Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Universiteit Twente: UT-studenten brengen augmented reality bril op de markt voor negenentwintig euro

UT-studenten brengen augmented reality bril op de markt voor negenentwintig euro
Studenten Industrial Design Engineering van de Universiteit Twente brengen een augmented reality bril op de markt voor negenentwintig euro.
Lees verder

DNA-scheiding: van uren naar minuten
Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben een glazen microchip ontwikkeld voor ultrasnelle scheiding en zuivering van DNA-fragmenten. De chip is ook nog eens eenvoudig en goedkoop te produceren.
Lees verder

ELAN succesvol in het aanvragen van verschillende (NRO) subsidies
ELAN heeft de afgelopen periode drie nieuwe onderzoeksprojecten toegekend gekregen. Kim Schildkamp, Cindy Poortman, Klaas van Veen (Rijksuniversiteit Groningen) en Siebrich de Vries (Rijksuniversiteit Groningen) hebben een NRO subsidie binnengehaald voor een vierjarig project getiteld "de rol van de schoolleider bij duurzame onderwijsverbetering.
Lees verder

Drie UT'ers bij Universiteit van Nederland
Drie werktuigbouwkundigen van de faculteit Engineering Technology (ET) geven deze week een college bij de Universiteit van Nederland.
Lees verder