Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Universiteit Twente: Robird voor het eerst ingezet op vliegveld

Robird voor het eerst ingezet op vliegveld
Edmonton International Airport in Canada wordt de eerste luchthaven ter wereld die de Robird van UT-spinoff Clear Flight Solutions dagelijks gaat inzetten. De levensechte robotvogel gaat vanaf binnenkort echte vogels op het vliegveld verjagen.
Lees verder

UT lanceert MOOC Philosophy of Technology and Design
Op 29 mei 2017 lanceert de Universiteit Twente de MOOC Philosophy of Technology and Design; een laagdrempelige en praktijkgerichte introductie in de techniekfilosofie. Tijdens deze gratis drie-weken-durende online cursus leer je, onder begeleiding van techniekfilosoof prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek, meer over de relatie tussen technologie, mens en samenleving en hoe je deze mede kunt vormgeven.
Lees verder

Suzanne Hulscher en Bram Nauta nieuwe leden KNAW
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de UT-hoogleraren Suzanne Hulscher en Bram Nauta gekozen tot lid, op grond van hun wetenschappelijke prestaties.
Lees verder

Eerste UT Model United Nations op Campus
Studenten van de UT gaan van 12 tot en met 14 mei de eerste Model United Nations (UT MUN) op de UT houden.
Lees verder