Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 24 mei 2017

Symposium Friendship & Ageing: kijkje achter de schermen

Eerstejaarsstudenten organiseren het symposium Friendship & Ageing. In deze nieuwsbrief vertellen ze wat daar allemaal bij komt kijken.

Windesheim Online lezen

Symposium Friendship & Ageing: kijkje achter de schermen

Hallo!
Wij zijn eerstejaars studenten Toegepaste Gerontologie. Zoals u misschien gehoord heeft, organiseren wij op donderdag 15 juni 2017 het symposium ‘Friendship and Ageing’ om de opleiding Toegepaste Gerontologie op de kaart zetten. Dit doen we vanuit het lesprogramma 'De ondernemende professional, projectmatig co-creëren' en in vier projectgroepen:
  • Communicatie, PR & Registratie: zij zorgen onder andere voor de het werven van bezoekers, de communicatie en PR over het symposium via verschillende mediakanalen en  de registratie van de gasten
  • Logistiek & Catering: zij zorgen voor de catering, de toegankelijkheid, de locatie, de aankleding van de locatie, techniek en veiligheid 
  • Sponsoring & Financiën: zij dragen zorg voor een sluitende begroting en regelen sponsoren die het financieel mogelijk maken om dit symposium te organiseren
  • Programma & Onsite Management: zij stellen het programma samen, regelen de sprekers, zorgen voor de communicatie en de organisatie op de dag zelf en maken het draaiboek

Elke groep vertelt in deze nieuwsbrief welke stappen zij hebben genomen en hoe ze dit hebben aangepakt. Zo krijgt u een kijkje achter de schermen. Hebben we uw interesse gewekt? U kunt zich nog steeds aanmelden voor het symposium!
Meer info en aanmelden voor het symposium
Communicatie & PR: hoe bereiken we onze gasten?
Er wordt een symposium georganiseerd. Het onderwerp is bekend, de gastsprekers komen, het programma is opgesteld en ook de catering is geregeld. Eén van de belangrijkste dingen moet dan nog gebeuren, er moeten namelijk gasten komen! Hoe ga je die bereiken?
Lees meer
Logistiek & catering: hoe organiseer je een symposium?
Bij de organisatie van een symposium komt veel kijken: een programma, een datum en een locatie, uitnodigingen en andere promotie, aanmeldingen en bevestigingen, facturatie, ontvangst, aankleding, catering en veiligheid. Omdat de studenten weinig tot geen ervaring hadden met het organiseren van evenementen, namen zij contact op met Jenneke Slot van Bureau evenementen van Windesheim. Wat houdt haar functie eigenlijk in?
Lees het interview met Jenneke Slot
Sponsoring & financiën: hoe halen we voldoende geld binnen?
De studenten in deze groep hadden de schone taak voldoende geld binnen te halen om het symposium financieel mogelijk te maken. Daarvoor namen ze de volgende stappen:
  • Het benaderen van sponsoren d.m.v. mailcontact
  • Het benaderen van sponsoren d.m.v. rechtstreekste benadering in de stad/ specifieke ondernemers
  • Het opzetten van ‘crowdfunding’
  • Een gesprek met collegevoorzitter Henk Hagoort en Jan Slagter van omroep MAX
Weten hoe ze dit aanpakten en wat het opleverde? Lees dan verder!
Lees verder
Programma & onsite management: welk thema en welke sprekers?
Het zoeken naar gastsprekers is met vallen en opstaan gegaan: "Toen wij van twee gastsprekers konden bevestigen dat zij wilden komen spreken, waren wij ontzettend blij. Dat hadden we toch maar even gedaan! Tot een onverwacht emailtje een paar weken geleden, roet in het eten gooide. Eén van onze gastsprekers was verhinderd en wij moesten op zoek gaan naar een vervanger. Dit was wel even slikken. Hoe nu verder?
Lees meer over dit proces en over het gekozen thema
Volg ons via YouTube
Volg ons via Twitter
Volg ons via Facebook
Overall
Toegepaste Gerontologie
Aanmelden symposium
Overig
Afmelden
Contact
© 2017 Hogeschool Windesheim - Privacy - Algemene voorwaarden - Disclaimer
Windesheim zet kennis in werking