Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 22 mei 2017

Science Guide: Nieuwe fase voor zoektocht donkere materie

Nieuwe fase voor zoektocht donkere materie
Eind 2015 ging in de bergen bij Rome één van de grootste ondergrondse laboratoria ter wereld van start. XENON1T is inmiddels anderhalf jaar op zoek naar donkere materie. De gezochte deeltjes zijn nog niet gevonden, maar "we zijn er trots op dat we in de voorhoede van de race zitten," zegt Elena Aprile (Columbia University).
Lees verder

Groningen wil van fossiel naar duurzaam
De nieuwste aanwinst voor de Zernike campus, de Energy Academy Europe, werd woensdag geopend. Het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland moet de samenwerking op het gebied van duurzame energie tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de regio bestendigen.
Lees verder

De vampier thuis uitgenodigd?
Is het erg dat robots in huis continu meeluisteren met wat er gezegd wordt? Dat was zo maar een van de vragen op de 'TILTing perspectives' conferentie aan de Tilburg University waar de invloed van techniek op de maatschappij centraal stond.
Lees verder