Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 10 mei 2017

Science Guide: Leg focus op studie-inhoud, niet op carrière

Leg focus op studie-inhoud, niet op carrière
Studiekeuze is geen eenmalig moment, maar een proces. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van Jeany van Beelen-Slijper die op 11 mei promoveert aan de RUG. De beleidsadviseur van Inholland Rotterdam bracht de schoolloopbanen van studenten in het hbo in kaart.
Lees verder

Commercie remt ICT in het onderwijs
Het vormgeven van nieuwe educatieve toepassingen vindt vooral buiten het onderwijs plaats door commerciële partijen. Dit remt eigenaarschap, betrokkenheid en innovatie in het onderwijsveld. Daarnaast constateert de Onderwijsraad dat studenten nog onvoldoende digitale bronnen op waarde kunnen schatten.
Lees verder

Nederlands schrikbeeld verliest Leuvense verkiezing
"Een populist waar wij niet naar moeten luisteren", zo typeerde VSNU-voorzitter Karl Dittrich de rector van de KU Leuven, Rik Torfs. "Als er ergens een dictatoriale rector is dan is het wel in Leuven," zo sprak Paul van Meenen (D66) over de niet onomstreden rector die gisterenavond nipt zijn herverkiezing misliep.
Lees verder