Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

Science Guide: Leergang praktijkonderzoek breidt uit

Leergang praktijkonderzoek breidt uit
Het hbo is nog altijd op zoek naar mogelijkheden om het praktijkgericht onderzoek te versterken. In 2015 begonnen vijf hogescholen daarom de leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek. Steeds meer instellingen in Nederland sluiten zich daar nu bij aan.
Lees verder

Een aanmelding is nog geen inschrijving
Op het meetpunt van de 1 mei deadline voor aanmelding groeit het aantal eerstejaars ho bachelor aanmeldingen dit jaar met 6%. De aanmeldingen op de universiteiten, en met name die van internationale studenten, nemen de hoofdmoot van de groei voor hun rekening maar er zijn kanttekeningen te maken bij de cijfers.
Lees verder

Einde financiering Europractice desastreus
Het EU-programma Europractice helpt universiteiten om op kleine schaal prototypes van chips te ontwerpen, fabriceren en testen. De Europese Unie dreigt in 2018 de stekker uit het programma te trekken. 'Doodzonde' zeggen de technische universiteiten.
Lees verder