Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 10 mei 2017

Science Guide: Gewoon goed lesgeven

Gewoon goed lesgeven
Sofie Smeets van de Hogeschool Rotterdam gaat in op de vraag van haar collega "Is dat nodig, aparte aandacht voor diversiteit?" Hoe zorg je er voor dat elke leerling de aandacht krijgt die hij of zij verdient, ongeacht de culturele verschillen?
Lees verder

Dan doen we het zelf wel
Wilma de Vries van het Joke Smit College in Amsterdam nam de afgelopen jaren ruim dertig alumni van Eerst de Klas en het Onderwijstraineeship aan. Nu het onderwijstraject dit jaar geen studenten heeft, organiseert zij zelf een vergelijkbaar traject. "Ik blijf toch te maken hebben met docenten die met pensioen gaan."
Lees verder

De definitie van een selectieve master
Steeds meer masteropleidingen stellen toelatingseisen of zijn selectief en dat is volgens Kamerlid Paul van Meenen een slechte zaak. "Ik vermoed dat universiteiten dit om de verkeerde redenen doen. Ze zijn bezorgd over hun rendement."
Lees verder