Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 1 mei 2017

Science Guide: Frauderende ho-instelling sluiten blijft lastig

Frauderende ho-instelling sluiten blijft lastig
Ook met de nieuwe wet op namen en graden kan de minister niet zo maar een frauderende onderwijsinstelling sluiten. Dat schrijft Bussemaker naar aanleiding van Kamervragen van de VVD over de Islamitische Universiteit Europa.
Lees verder

Oude demonen baren Universiteit Gent zorgen
Het doorgaans brave en fatsoenlijke Vlaams hogeronderwijswereldje surft de laatste weken op een gletsjer van intrige, bedrog en ophef. Dan moeten er wel verkiezingen in aantocht zijn. Correspondent Ruben Cleasen schrijft over de rectorenverkiezingen die vragen opwerpen over het democratisch gehalte en de toekomst van de democratische universiteit.
Lees verder

Steeds iets verder met digitalisering
De winnaars van de Open en Online Hoger Onderwijs 2017 ronde zijn bekend. Elf initiatieven krijgen subsidie om hun plannen voor open onderwijs uit te werken, onder de winnaars uiteraard een aantal MOOC projecten, maar ook 'serious gaming'.
Lees verder