Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 24 mei 2017

Science Guide: De Vlaam en zijn taal

De Vlaam en zijn taal
Nederland en Vlaanderen hebben een Nederlands gemeen, maar in het onderwijs gaan beide regio's huns weegs. Nederland houdt uitverkoop ten voordele van het Engels, Vlaanderen speelt stiefmoeder over haar bevochten taal. Heeft er iemand gelijk, of is de taaldiscussie slechts een uitwas aan de oppervlakte voor een fundamenteler probleem?
Lees verder

Diversiteit begint met tijd
De tijd nemen voor een professionele dialoog is essentieel om goede invulling te geven aan diversiteit in de klas. "Maar juist daaraan ontbreekt het vaak." zegt onderzoeker gedifferentieerd HRM van de HvA Daniƫl van Middelkoop.
Lees verder

Minister komt met scenario's voor bekostiging
Een groeiend aantal technische opleidingen lijkt komende jaren te gaan werken met een numerus fixus. Voor Pieter Duisenberg (VVD) en Harry van der Molen (CDA) was het reden Kamervragen te stellen. Demissionair minister Bussemaker wijst nu op een OCW-analyse van de bekostigingssystematiek in het hoger onderwijs.
Lees verder