Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 29 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: RUG zesde op lijst duurzame onderwijsinstellingen

RUG zesde op lijst duurzame onderwijsinstellingen

De RUG is dit jaar als zesde geëindigd op de lijst van meest duurzame onderwijsinstellingen. Dat is vorige week bekend geworden tijdens de uitreiking van de SustainaBul, dé duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. De uitreiking vond plaats tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs op de Vrije Universiteit in Amsterdam, georganiseerd door SURFsara en Studenten voor Morgen. De ranglijst toetst op duurzaamheid in brede zin van het woord en wordt dit jaar voor de zesde keer gepubliceerd.

Lees verder

Visit the Energy Academy lecture about the finance and policy perspective on energy transition

Are you interested in energy transition from a financial and policy driven point of view? Visit the Energy Academy lecture on Monday 29 May in the Bernouilliborg.

Lees verder

Centre of Expertise Healthwise en UMCG organiseren symposium over dure medicijnen

Op woensdag 31 mei organiseren het Centre of Expertise Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een symposium rondom het thema 'Dure medicijnen'. Onder anderen Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc, Bart Benraad, programmamanager bij Zorgverzekeraars Nederland en Alfred Bein, algemeen directeur van farmaceutisch bedrijf Novartis, geven dan hun visie op de prijs van geneesmiddelen.

Lees verder

NWO Research Talent Grants voor onderzoek naar radicaal groepsgedrag en voor onderzoeksmethoden naar ontstaan en beloop van psychische ziekten

Twee aankomende promovendi bij de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen ontvangen een Research Talent Grant uit het NWO Onderzoekstalent-programma.

Lees verder