Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 15 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Mkb kan verder van huis meer verdienen

Mkb kan verder van huis meer verdienen

Hoe meer mkb-bedrijven exporteren, hoe hoger hun winstmarge. Het positieve effect is het sterkst bij ondernemingen die buiten Europa actief zijn. Dat concludeert Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 'Hoe verder van huis, hoe groter de verdiensten.'

Lees verder

Geslachtsbepalend gen van de huisvlieg ontdekt

Ontwikkeling van milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden van plaaginsecten kan gebaat zijn bij meer kennis over de genetica van hun geslachtsbepaling. Daarom is het van belang dat het tot dusver onbekende gen voor mannelijkheid bij de huisvlieg, de M-factor, nu is geïdentificeerd door prof. Leo Beukeboom en dr. Louis van de Zande van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met collega's in Zürich en Göttingen. De onderzoekers rapporteren een doorbraak in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science van 12 mei 2017.

Lees verder

'Open up to open access' campagne van start gegaan

Op 15 mei is de 'Open up to open access' campagne van start gegaan. De campagne, die ondersteund wordt door de Vereniging van Universiteiten (VSNU), heeft als doel wetenschappers te stimuleren om artikelen open access te publiceren. De Rijksuniversiteit Groningen vindt open access van groot belang en doet daarom mee aan de campagne.

Lees verder

Steve Mason over het belang van het verleden

Op 23 mei 2017 geeft prof. dr. Steve Mason zijn inaugurele rede in het kader van zijn benoeming tot hoogleraar Ancient Mediterranean Religions and Cultures aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Titel: 'Why does the Ancient Past Matter in the Public University? The Case of Jews and Christians.'

Lees verder